Ime:
Lokacija: zagreb, Croatia

10/14/2007

Hrvatska - Izrael 1:0

Od naših je blizu cilja bio Eduardo u 17. minuti, nakon gužve u 16-ercu, nije se uspio snaći metar od gola, a Jerko Leko opalio je nakon deset minuta nebu pod oblake. Do kraja poluvremena naši su pronašli recept; brza proigravanja na desnoj strani, sjajna suradnja razbuđenog Ćorluke i Srne, s efektnim preskakanjem izraelske zadnje linije. No, nismo imali egzekutora, Olić je dva puta profućkao vidovite lopte Kranjčara i Modrića.

U 38. minuti iskristalizirala se prava taktika, Ćorluka je odradio dupli pas sa Srnom koji je ušetao u šesnaesterac. Za pogodak je trebalo tako malo, no nije se dogodilo. Bilo je to teških 45 minuta. Izraelci su dokazali da maksimalno respektiraju hrvatske vedete, i nije nas začudilo što nisu opasnije zapucali prema golu. Začudila nas je Hrvatska, ipak je nismo navikli tako dugo čekati..

U 52. minuti prošao je spomenuti recept, samo se Ćorluka umjesto Srni, ponudio Eduardu, pronašavši ga sjajnom visokom i preciznom loptom na lijevoj strani kaznenog prostora. Izraelski su defenzivci ispali iz igre, a naš je Topnik u padu zabio za 1:0! Veliki je teret pao s ramena izbornika Slavena Bilića, koji je u nastavku umjesto Kranjčara mjesto ponudio trenutno najplemenitijem igraču nizozemskog prvenstva, Danijelu Pranjiću. Ni Kashtan nije ostao dužan; debitanta (Baruchyana) je zamijenio - debitantom (Golan Omer),a napadača turskog Sivasspora, Balilija, ofenzivcem Beitara, Tamuzom. Kashan više nije imao što čekati, pa je u igru ubrzo ušao momak kojeg su nam nahvalili, Moshe Ohayon iz Winterthura. Nije pomoglo. Istina, stisnuli su u posljednjih 20 minuta i kreirali par izglednih prilika.

U 79. Ohayon je iz slobodnjaka, sa svega 22 metra udaljenosti, pogodio živi zid, da bi deset minuta prije kraja Pletikosa izbio u korner Golanov udarac glavom. Izrael nije mogao do senzacije. Nervoza se uvukla u sve pore Kashtanove ekipe koja je posegnula za sitnim provokacijama i grubim prekršajima. Svako malo je netko od naših ležao na travnjaku, no bili su to očajnički pokušaji. Boljelo je, ali samo dok njemački sudac nije odsvirao kraj...

Kraj koji je hrvatskoj reprezentaciji osigurano nova tri boda i povratak na usamljeno prvo mjesto tablice naše kvalifikacijske skupine E, tri boda ispred Engleza (koji su danas rutinski svladali Estoniju) i čak pet više od Rusa, koji doduše imaju utakmicu manje. Već u srijedu ova će matematika, nadamo se, biti iza nas jer ako Englezi u Moskvi uzmu barem jedan bod, tablia više neće biti bitna. Hrvatska će imati sigurno mjesto na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.



0 komentara:

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica